Permohonan Iklan Google Adsense sudah berjaya!

Alhamdulillah akhirnya berjaya juga permohonan saya untuk meletakkan Iklan Google Adsense di blog ini. Lebih kurang setahun permohonan baru Google luluskan. Iklan yang dipaparkan di blog ini boleh dijadikan pendapatan sampingan apabila pengunjung klik iklan di blog kita. Saya mula memohon iklan pada 28 Oktober 2017 dan pada ada masa itu, iklan belum lagi dapat dipaparkan. sebelum iklan Google diluluskan, saya lama juga menggunakan iklan daripada Nuffnang. Post atau penulisan saya pada masa itu agak sedikit

Google menghantar status permohonan dan beberapa panduan yang perlu diikuti. Saya mula ikut arahan daripada pihak Google yang dihantar ke Gmail kita.
Syarat yang perlu dipenuhi oleh blogger untuk membolehkan iklan boleh dipaparkanMaklumbalas apabila sudah berjaya, Google akan menghantar satu gmail untuk tindakan seterusnya. Alhamdulillah Iklan mula wujud di halaman blog. Jenis Iklan tidak boleh kita tentukan, maksudnya pihak Google akan memaparkan iklan yang sesuai kepada pengunjungMisi yang seterusnya ialah cuba untuk menjana pendapatan daripada Google Adsense ini. Caranya ialah dengan mendapat klik iklan daripada pengunjung. Sefaham saya, Google akan membayar se USD (bukan dalam Ringgit Malaysia) untuk satu klik iklan di blog kita. Cukup jumlah 100 USD, kita boleh keluarkan duit dan masuk ke akaun kita. InsyaALLAH saya akan kemaskini untuk perkembangan seterusnya.

Catatan Popular